Uncategorized

Trends in 2000.

Vanaf 2000 is er een trend ontstaan waarmee vooral werd geëxperimenteerd met de verschillende kapsels en kleuren. Krullen, wafels, stijl of juist opgestoken en dat allemaal in 1 coupe. Alles kwam naar voren, de gekste combinaties waren het leukst. Ook werden clipjes populair, al helemaal de vlinderclips. In de jaren 00 was de denim look helemaal in, vooral de combinatie spijkerbroek met spijkerjasje werd veel gedragen. Aan het begin van dit millennium was de mode geïnspireerd door de technologie. Dat klinkt wat gek, maar het wordt logischer. De metallic kleuren en de glimmende pailletten werden erg populair. In de jaren 00 was opvallen met kleding het doel van de meiden en vrouwen. Alles met bling-bling en felle kleuren was leuk. De netpanty waren in deze tijd ook helemaal in en elke vrouw had er wel 1 in de kast liggen. Er kwam ook een trend terug vanuit de jaren 70, de boho tunieken. 

In het begin was het bootcut erg populair, maar vanaf 2005 werd dit vervangen door de skinny jeans. De heftige patronen werd steeds minder gedragen en iedereen ging voor een normale broek zonder patronen, maar wel in een kleurrijke kleur. 

In de mode werd vaak gekeken naar bekende artiesten of celebrities, die waren een inspiratiebron voor de mode. Veel verschillende artiesten betekent veel verschillende kledingstijlen. Vooral de fans namen de kledingstijlen over van hun favoriete artiest. In 1999 brak Britney Spears door met het album  ‘’’Baby one more time’’ en een jaar later in 2000 brak ze nog een keer door met haar nieuwste album ‘’Oops…I did it again’’. Vanuit hier ontstond er een hele generatie van jonge meiden die de schoolmeisjes stijl van haar overnamen. De uitdagende en felgekleurde outfits waren helemaal hot. In 2001 verscheen ze in een metallic bodysuit die binnen de kortste keren enorm populair werd. Ook Paris Hilton, Christina Aguilera en Sarah Jessica Parker, ware grote mode voorbeelden uit deze tijd.