Uncategorized

Winter? Tijd voor truien!

Als het koud is buiten dan is het ontzettend fijn om een heerlijke warme trui te dragen. Maar welke trui kies je nou? Je hebt er veel verschillende, waardoor het soms lastig kan zijn om een keuze te maken. In deze blog lees je alles over truien!

Om te beginnen.. Een trui is een kledingstuk die is gemaakt om te dragen over het bovenlichaam. Zo blijf je altijd lekker warm! De trui heeft geen sluiting aan de voorkant zoals een vest en wordt aangetrokken over het hoofd. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, want je hebt tegenwoordig ook truien die wel beschikken over een sluiting. De trui dient als bedekking van het bovenlichaam. Wanneer men buiten komt wordt vaak nog een jas over de trui gedragen als extra bescherming tegen kou en neerslag. Onder een trui wordt vaak nog een hemd, een T-shirt of een overhemd gedragen. 

Van welk materiaal zijn truien gemaakt?

Veel van de originele truien zijn gebreid van schapenwol. Sommige mensen zijn hier allergisch voor, of vinden dat het materiaal prikkelt. Tegenwoordig zijn er ook veel truien welke met machines worden gemaakt van katoen, fleece of synthetische garen. Deze worden in veel winkels in Nederland verkocht. 

Welke truien zijn er?

Er zijn verschillende soorten truien. Elk heeft zijn eigen kenmerken. Enkele voorbeelden van verschillende soorten truien zijn truien, naveltruien, wielertruien, kapiteinstruien, enz. Het verschil in truien is vaak de lengte en de gebruikte materialen.

In welke maten kun je truien kopen?

Als je naar de winkel gaat dan zijn truien beschikbaar in diverse maten. Bij volwassenen begint dit al bij maat xs tot en met xl en soms nog groter. 

Ook voor mannen zijn er diverse truien waaronder: hoodies, sweaters, coltruien, gebreide truien en zelfs truien met prints. Deze zijn aan te schaffen bij Bijenkorf, HM, Jack & Jones en Chasin.